FESTIVALS, HOLIDAYS AND MAJOR EVENTS IN SWEDEN

Absolut, här är några populära sporter, festivaler, konserter och mässor som är populära i Sverige.

Du kan läsa mer om evenemangsutbudet här.

Sporter:

 1. Fotboll: Fotboll är utan tvekan den mest populära sporten i Sverige, med Allsvenskan som den högsta nationella fotbollsligan och svenska landslaget som har en stor och hängiven supporterbas.

 2. Ishockey: Ishockey är också mycket populärt i Sverige, med Svenska Hockeyligan (SHL) och svenska ishockeylandslaget som båda är mycket framgångsrika och följs av entusiastiska fans.

 3. Skidåkning: Med sin rika historia och traditioner inom vintersport är skidåkning, både längdåkning och alpin skidåkning, en älskad sport i Sverige. Vasaloppet är en av världens äldsta och mest kända längdskidåkningstävlingar som årligen lockar tusentals deltagare och åskådare.

Festivaler:

 1. Way Out West: Denna musik- och konstfestival i Göteborg har blivit ett av Sveriges mest populära sommarevenemang, med en mix av internationella och svenska artister inom en rad olika genrer.

 2. Stockholm Music & Arts: En annan framstående musik- och konstfestival som hålls i Stockholmsområdet, med fokus på både etablerade och nya talanger inom musik och konst.

 3. Midsommar: Midsommarfirandet är en viktig del av den svenska kulturen och firas över hela landet med dans runt midsommarstången, blomsterkransar och traditionell mat och dryck.

Konserter:

 1. Globen: Stockholm Globe Arena, eller Globen, är en av de största inomhusarenorna i Sverige och en populär plats för stora internationella artister och konserter.

 2. Ullevi: Ullevi-stadion i Göteborg är en annan ikonisk plats för stora konserter och evenemang, med kapacitet för tiotusentals åskådare.

 3. Gröna Lund: Nöjesparken Gröna Lund i Stockholm är inte bara hem för karuseller och underhållning utan även för livekonserter med en mängd olika artister och band.

Mässor:

 1. Stockholmsmässan: Som en av de största mässanläggningarna i Skandinavien arrangerar Stockholmsmässan en mängd olika evenemang och mässor året runt, från bokmässor till teknikmässor.

 2. Elmia: Beläget i Jönköping är Elmia en annan betydande mässanläggning som håller mässor inom en rad olika branscher, inklusive bilar, båtar, och hantverk.

 3. Svenska Mässan: I hjärtat av Göteborg är Svenska Mässan en central plats för mässor, kongresser och evenemang som lockar besökare från hela landet och internationellt.